28 februari



Bild på magen nu vecka 30 :)


Idag har jag varit hemma från jobbet och kommer även vara det imorgon oxå, tråkigt att strta veckan så när jag avslutade den förra med att vara hemma för ryggen.. MEN igår vaknade jag och hade åkt på maginfluensa, värsta natten/dagen någonsin, kunde inte ens behålla vattnet jag drack.. Tänkte mest på lilla plutten i magen, usch. Fick världens magvärk efter allt kräkandes, och att ryggen gjorde förbannat ont då det börjar bli jobbigt att hitta en bekväm sovställning. Men idag mår jag bättre, fortfarande hängig och inte helt okej i kroppen, aptiten har inte riktigt hittat tillbaka men det jag får i mig stannar där oxå, skönt det.

Nu ska jag umgås lite med didrick som sitter och tjuter efter sin husse som borde komma innanför dörren vilken minut som helst:)


24 Februari

Halloj!

Sitter som vanligt hemma i soffan och slöglor på tvnb och kollar runt här.. Igentligen skulle jag jobba nu, men slutade med att jag åkte hem tidigare från jobbet i tisdags med världens ryggvärk och sammandragningar så har valt att stanna hemma från jobb nu onsdsag och idag.. Imorgon är jag ju ändå ledig som vanligt när det är kvällsvecka.
Så dagarna har bestått av soffhäng typ, inte mig emot :) Bebis verkar oxå tycka det varit mysigt att mamma varit hemma än att sprungit runt på jobbet.. Den har varit vaken mestadels av tiden och det finns inget mysigare än att känna det lilla livet leva runt där inne, roligt nu när man ser hur magen rör sig oxå:) mysmysmys, Tänk om bara ett par dagar går vi in i vecka 30, helt otroligt ca 10 veckor kvar tills vi får träffa våran älskling, så nyfiken!!

Imorgon åker jag in till Norrköping med Mamma. Först lämna av didrick i kimstad så han får busa med Nowa, sen åker vi in och klipper morfar sen drar vi en repa på ingelsta shopping, tänkte bjuda mamma på lunch :)
Helgen får vi se vad den bjuder på, inget direkt planerat vilket bara är skönt :)

Kram

välkommen vecka 29

Bebis

Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.

Du

Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorrojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.

<3

Behöver jag säga att jag längtar ihjäl mig efter min lilla älskling där inne?! :)


19 Februari

Hejhopp!
Sitter med färg i håret, stod inte ut med min utväxt tills jag har tid för att fixa den, så fick bli slänga i lite färg här hemma så får vi se hur det blir!
Dagen har bestått av lägenhetsvisning, Riktigt fin tycker jag. Så vi får se om vi är med och budar på den eller inte, Mannen är inte riktigt lika säker som jag, men han har tid och fundera :)
Efter det åkte vi till Babyproffsen för att leta barnvagn. Vi hittade en som vi båda fastnade för och den känns verkligen helt rätt, både att köra och "utseendemässigt". Blev en Emmaljunga city cross, som vi köpte en citykorg till. Vi får hem den i mitten på april :) :)

Oj nu sprang klockan iväg, dags att skölja ur färgen sen hoppa in i duschen..
Mysigkväll alla:)


18 Februari

Äntligen fredag:) Känns riktigt gött!!

Hade sovmorgon idag eftersom jag hade tid hos min barnmorska kl 08:15.. Allt såg bra ut med lillplutten och magen växer fint..Dem små hjärtslagen är underbart att höra:) Lilla älskling vad jag längtar efter dig!

Helgen består av att leta barnvagn och hittar vi den rätta så beställer vi den. Börjar bli dags med tanke på att det det kan vara ett par veckors leveranstid på dem. Ska iaf bli spännande, verkar vara en ren djungel det där. Men det blir nog bra. Annars är helgen helt oplanerad vilket känns skönt, ta dagen lite som den kommer så får vi se helt enkelt.. Idag eller rättare sagt ikväll är det bara mysfredag, god mat och godis till en film :) mums.

Nu sitter jag bara o väntar på att Jokke ska komma hem så blir det en tur till affären och handla till kvällen..
Trevlig helg

16 Februari

Gudars vad trött jag är:/ Dessa tidiga mornar tar död på mig, Sen att hela jag värker efter en heldag på jobbet är inte heller speciellt roligt =/ Får se hur länge jag orkar med detta, är ju sagt mars ut..
Sitter iaf i soffan och slappar. Vi har precis mumsat i oss tacos och väntar nu på att fuskbyggarna ska börja.

Dagen har sett ut som så att klockan ringer 04:35, stämplar in på jobbet 05:50 och stämplar ut 15:00, la mig i ett varmt bad direkt när jag kom hem, skööööönt. Sen dess har det inte hänt mycket, slapp slapp slapp..


Läääängtar så dant efter våran lilla skatt, så nyfiken på om det är en liten kille eller tjej!? spännande:p <3
Tiden går och snart är du här.. 12 veckor kvar till BF..


Vecka 28




Vecka 28

Barnet:

Nu lägger barnet på sig

Från och med den sjunde graviditetsmånaden är förmågan att utsöndra insulin avgörande för barnets tillväxt. Insulin gör att socker från blodet kommer in i fettcellerna, och när sockret befinner sig i cellerna stimulerar insulinet ämnesomsättningen till att bilda protein och fett. På det sättet bidrar insulinet till att bygga upp kroppsfetter. Detta medför att den lilla börjar bli allt fylligare och rundare. Hon eller han har faktiskt redan ökat sin vikt mer än 10 gånger på 11 veckor! Från och nu med cirka 27 gram varje dag.

Mamman:

Mindre plats för lungorna

Bebisen växer och du kan känna det i din kropp. Du är allt lite tyngre och svettigare. Har du kanske märkt av att du lätt blir andfådd? Det är helt normalt. Det beror på att hon eller han växer, så det finns mindre plats för dina lungor att expandera. Du får helt enkelt ta flera andetag för att få tillräckligt med syre. Ditt hjärta slår också snabbare (för att transportera den ökade blodmängden), och därför är din andning lite snabbare än normalt.

Även om bebisen nu innebär lite mer jobb för dig, så kanske du i gengäld får bättre och bättre kontakt med det lilla livet? Om du trycker lätt på magen kanske du får en knuff tillbaka. Be din barnmorska om hjälp att känna igen bebisens kroppsdelar genom din mage. Det är kul att veta om det är en fot eller en hand som ger dig en knuff, eller om du klappar ett huvud eller en liten rumpa.


13 Februari

Så var det söndagkväll och helgen är så gott som över=/
Men jag har haft en helt underbart bra helg som alltid. Idag fyller Mamma år ( GRATTIS) så gårdagen bjöd på kalas i kimstad :) Trevligt och smarrigt med smörgåstårta och fika :) 
Idag ville jag göra nått, då jag avskyr att bara sitta hemma en söndag, Så jag åkte hem till mamma och pappa idag med och åkte med dem till stan och käkade lunch och shoppade :) Mycket trevligt och några påsar fick följa med hem, blandannat en skitsnygg tröja till jokke och thigts och toppar till mig :)
Så har dagen sett ut för mig. Imorgon väntas jobb igen, dock dagvecka, skönt med kvällen hemma i soffan MEN tråkigt med helt sjukt tidig morgon, 04:40 ringer klockan:(:(:(:( mitt i natten enligt mig.

Nu ska jag smaska vidare på min vindruvor i väntan på att kunna se solsidan.

Glöm inte Alla hjärtans dag imorgon :) MYS på schemat och god mat tillsammans med min älskade bäääääästa pojkvänn<3

11 Februari

Fredagsmys <3
Precis ätit god mat, blev klyftpotatis, baconlindad fläskfile och pepparsås, mums.
Nu sitter vi bänkade i soffan och ska kolla på tv och så småningom trycka i oss lite godis bara för att det är fredag, hehe.. Men just nu är det proppat med mat.

Men fyyyy vad är det för väder som kommit nu då? Trodde ju snön var på väg bort, hade ju börjat bli så torrt och fint på marken, men tjiii icke det ne. Hade planerat att ta BILEN till nkpg och shoppa, blandannat paket till mamma oså. Luncha och mysa runt med sandra på ingelsta stod på schemat men jag vågade mig inte ut på vägarna, läste att det var en massa olyckor på E4an samt att dem inte tyckte man skulle ge sig ut i onödan. Så istället åkte jag bort till ikano och strosade runt där själv, Blev en hel del med hem i påsarna:) Känslan att åka och köra bilen helt ensammen var fantastiskt även fast jag hade önskat ett bättre väder och väglag, men men!

Imorgon blir det åka till Kimstad och fira Mamma som fyller 48 år på Söndag. Smörgåstårta på menyn, GOOOOTTT!!Nyss slagit in pakeeeeten jag köpte idag, blir nog bra :) skriver inte här vad det är ifall mamma ramlar in på bloggen ;P

Ne nu blir det mysa ner under en filt och kolla lets dance.
Kram


10 Februari


Hejhopp!

Blev att ligga och dra sig lite allt för länge i sängen idag.. Varit så sjukt trött och sovit så dåligt de senaste nätterna för jag varit så jävla nervös, MEN nu så nu har jag äntligen fått min körkort:) Känns helt underbart.

SNÖÖ? varför vaknade man upp till snöoväder.. Fan man har hunnit bli liiiite bortskämd av sol och snön som smält bort på de flesta ställena. Men icke de ne, klart vi ska ha mer! usch.

Har väl inte direkt så mycket  att skriva..
gå på helg efter kvällens pass! Så skönt!

Kram

vecka 27

Inne i magen

Barnet ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och fostret kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst. Från och med nu mäter man fostrets hela längd. Tidigare mätte man längden från huvud till stjärt. Barnet väger nu ca 1 kilo och är ca 30 centimeter lång.

Mamma

Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen. Barnet för att testa sina krafter.

Vid den här tidpunkten av graviditeten är det inte ovanligt att man får hudförändringar som graviditetsstrimmor, så kallad striae. Man kan också uppleva klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden men det kan också bero på att du lider av vätskebrist. I allvarliga fall kan det bero på förändringar i levern. Rådfråga din barnmorska om du har klåda.

Partner

Glöm inte att uppmuntra din partner. Många upplever sig själva som odugliga, fula och klumpiga vid den här tiden.


Tiden går, helt underbart! Vi längtar efter dig så mycket hjärtat, MEN självklart vill vi att du stannar kvar där inne tills du känner dig redo:)  Igår tog jag och Jokke och självklart diddeman en långpromenad i solen, och det var svårt att inte drömma om att gå o rulla en vagn framför sig med våran lilla skatt i :) mysmys mys!


4 Februari

Fredagkväll, underbart.  Slappar i soffan med lite göttit och kollar på lets dance och parlamentet..
Har även hunnit göra en av pajerna till imorgon så blir det inte så stressigt på förmiddagen innan det blir kalas här hemma :) Trevligt!
Annars har dagen bestått av att städa, städa bort allt damm man inser finns när solen ligger på och även mina sjukbasiller. Så skönt att det blivit så pass " varmt" att man kan ha balkongdörren på glänt för att få in frisk luft utan att frysa ihjäl.

Vaknade vid 6 imorse av att en liten bebis hade ett litet morgonpass där inne i magen, värst vad den sparkade... Men återigen det gör mig bara så himla lycklig, älskar när den lille sätter igång eftersom den inte är sådär superaktiv där inne för övrigt, är mest på morgon och kväll!
Mindre roligt är att jag känner av ryggen och mina höfter, inget roligt alls.. Så ska snart slänga mig i sängen och tjata till mig lite massage av älsklingen, har faktiskt en innestående! :)

Hoppas ni har en toppenkväll, Kram



3 februari


Tiden går, om 2 dagar fyller jag 23 härliga år, vilket känns toppen. Gillar att bli äldre!
Ligger fortfarande hemma och snorar, som jag skrev igår så blir jag hemma hela veckan, dvs imorgon oxå.
Men det jag har gjort både igår och idag är att jag faktiskt tagit mig ner till körskolan för att köra en 40 min lektion.. Som allt ser ut nu så skulle jag aldrig för mitt liv ställa in dem lektionerna, så det var bara proppa i med nässpray och köra! Det har gått riktigt bra faktiskt.. Denna helg blir att bo i teoriböckerna samtidigt som jag ska hålla i födelsedagskalas, MEN det funkar helt enkelt! Snart så snart...
Idag blir det riktigt husmanskost här hemma:D Vi ska för första gången ge oss på att göra raggmunk, mums! Eller hoppas det blir gött. varit sugen på det ett tag, Men det är sån maträtt man bara äter hemma hos mormor annars, så vi får väl se om det smakar!

Solsolsol idag med, underbart, men hade kunnat skippa stormen.. Snart är nog snön borta, Eller?


(bild från sommras) Längtar!

2 Februari

Ingen dålig förkylning jag åkt på, ett under att jag överlevt natten men det kanske är Nässprayen jag ska tacka det för!
Usch så trött jag bärjar bli på detta, men har iaf bestämt mig för att det blir att stanna hemma hela denna vecka, mår inte alls så pass så att jag orkar jobba:/ Känns tråkigt men men.. Redo för nästa vecka helt enkelt. Inte vilken vecka som helst för den delen! usch..

Hur underbart är det inte att solen har tittat fram hela dagen!? åh var vårpirr man får i kroppen:) Håller tummarna för att det håller i sig så snön är borta inom kort, sen får vi VERKLIGEN hoppas att det inte faller ner någon ny där uppe från.
Så solen gör att vi mår toppen, vilket jag ioförsi gör annars med då jag njuter av varenda liten sekund som gravid. Jag märker nu tydligt att våran lilla plutt där inne föredrar att sova på dagarna och leva loppan på kvällarna när jag ska hoppa ner i sängen, men det gör mig inget, bara att känna den lilla där inne gör mig lyckligare än lyckligast.  MEN jag eller VI skulle uppskatta om sötnosen valde att vända tillbaka dygnet innan den väljer att titta ut.. Den har ju ett bra tag på sig.. Gud vad jag längtar


1 Februari


Hej hopp..

Trött på att vara sjuk nu. Halsen är betydligt bättre men däremot är man mer förkyld:/ Så blir hemma imorgon oxå så får vi helt enkelt se om torsdagen bjuder på jobb.
Sover är typ det enda jag gjort dessa 2 dagar hemma, kanske likabra det. Pluggat en del oxå.
Men bäst av allt var att älskling slutade kl 15 idag, så mys när han kommer hem tidigt så man kan umgås mera innan det är dags att sova igen. Vi är just nu med i budgivningen på lägenheten vi kollade på i Söndags, fan vad jag vill ha den MEN vi verkar inte vara ensamma om det tyvärr=/

/Kram

RSS 2.0