30 mars


Sista gången på föräldrarkursen var somsagt idag. Känns både skönt och tråkigt.. Trevligt att träffa par som upplever precis samma sak och bara prata om allt från förlossningar till barnet hemma mm. Men att just sitta ner på en stol och vrida och vända på sig i 2½ timma är grymt jobbigt för min del, värker i rygg och bäcken och allt där till.
Men det har varit en riktigt bra kurs för nyblivna föräldrar, väldigt nyttig och lärorik även om man tror sig veta det mesta så finns det alltid nått man lär sig.
Efter kursen så gick jag och Jokke ut på en liten promenad i solen i väntan på vår tid hos barnmorskan halvtimmen senare, och nu känns det rejält när jag går, klarar inte av långa promenader och föredrar nästan att "vagga" fram litre lätt.
Hos barnmorskan såg allt toppen ut, magen har växt rejält sen sist och bebisen ligger nu helt fixerad :) vi fick se lillen på UL bara för att konstatera att huvudet var vänt neråt. Det var tydligen svårt att känna eftersom det redan var fixerad och låg så pass långt ner. Så nu ser jag verkligen slutet av denna graviditet och jag längtar mer o mer för varje dag som går :) Snart så är du här hos oss våran lilla skatt :)



Väntar på att Jokke ska sluta jobba så ska vi dra ner på stan en snabbis, mina glasögon är nämligen klara nu så ska hämta dem :)
hejhopp

29 Mars


Och så har tisdagen snart nått sitt slut.. Jag och didrick sov alldeles för länge idag, vaknade kl 11:30. Men det var ganska skönt måste jag erkänna :p Tog mig upp och gick promenad med didde, sen blev det småstäda lite eftersom det skulle komma en besiktingsman kl 13. Allt gick iaf bra med besiktningen, eller bra o bra, alltid nått man måste göra när man satt upp saker, tex tvn på väggen mm.
Efter det så stack jag och didde till Kimstad för att hänga med Mamma.. Vi åkte in till ingelsta en sväng och käkade lunch och strosande runt lite. Fick med mig en jätte snygg duk till matbordet :) Sen var jag kvar en stund i kimstad innan vi styrde hemmåt och åt våfflor tillsammans med älskling. Nu sitter vi i soffan och ser på Sofias änglar.

Imorgon är det sista gången på försäldrarkursen. En mycket bra och givande kurs tycker jag. Direkt efter den så hoppar vi in till barnmorskan på rutinkontroll, åhhhh älskar när vi lyssnar på älsklingens små hjärtslag som dunkar på så fint där inne:) alldeles varm blir man :)

♥♥♥

28 Mars


Måndag igen då. Ogillar måndagar på ett sätt. Jokke åker och jobbar, eller dem flesta åker och jobbar så finns inte mkt att göra.. Har ingen bil heller så kan inte åka till kimstad! synd om mig =p

Helgen jag har har iallafall varit toppen. Kalas för Jokke & Maria i fredags och i lördags kom min föräldrar hit och firade jokke och åt god mat :) Trevligt.  Spelade spel med ett par vänner senare på kvällen :) Igår söndag så åkte jag in till Nkpg och fikade med tjejerna!
Vi har även blivit klara med vårat lilla projekt "måla spjälsäng" Den blev super fin och vi kunde då inte motstå att bädda ordning den med allt fint vi köpt. resultatet blev sååååå bra, så fin på alla sätt och vis, så nu längtar man ju så man spricker på att den lille ska komma och få gosa ner sig i sängen:)



Nu ska jag ha så roligt så jag ska skriva en inköpslists så vi kan åka och storhandla sen!

Då går "vi" in i härliga vecka 34



Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.
Hickar fostret? Det är helt normalt! Du märker det genom att känna rytmiska rörelser i magen. Det kommer att fortsätta hicka en del efter födseln också.
Fostrets fot eller hand kan ibland puta ut på din mage. Genom att pressa mot foten eller handen drar barnet till sig kroppsdelen. Kanske det kort tid därefter sätter tillbaka foten av nyfikenhet. "Vad händer nu? Händer det igen? Detta var skojigt!" Tänk att du nu kan kommunicera med ditt barn! Ungefär vid denna tid fixeras de flesta foster med huvudet ner i bäckenet. "Nu vill jag snart ut!"
Din mage är tung som bly nu. Ditt barn har fått mindre plats att röra sig på, men är lika aktivt som förut.

6 Veckor kvar alltså 42 dagar, nedräkningen har börjat här hemma och vi  längtar med spänning efter våran lilla skatt



25 Mars


Haft en toppen kväll hemma hos Maria och daniel.. Vi firade Maria och Jokke där tillsammans med familjen :) kom hem lite efter 10 och sen dess har vi kollat lite tv, målat lite och småstädat, Skönt när man har lite energi kvar att ge innan man går och lägger sig. Så nu har vi inte lika  mkt att städa på imorgon som vi tänkt.  Bjudit över mina föräldrar imorgon för att fira Jokke, Så det blir mat och bara umgås :) Kanske spela spel?!

Dagen idag har jag tvättat:/ Men skönt att ha det gjort.. Tvättade sängkläder till bebissängen som jag tänkt bädda nu när den ändå är ihopbyggd här hemma när vi målat sista gången.
Tog en lunch och en snabbis på stan med Sandra oxå, trevligt. Fick med mig två "klänningar" hem från HM som jag ska lämna tillbaka imorgon för dem satt allt ifrån bra, utäver att jag redan har en rejäl bebismage så såg jag helt gigantisk ut i dem.. Köpte även en olja för gravidmagar som jag smörjt in mig med nu, leeeeent och skönt. Synd jag inte hittat den tidigare.

Näni nu ska vi hoppa ner i sängen.
Kram

skötväska, check!




Äntligen hittade vi en skötväska som föll oss i smaken och som passar bra till vagnen, Samt massa bra förvaringsfack. Den är av märket Teutonia och kommer från Babyland.

24 Mars






2 Bilder från denna vecka, alltså v 33!

21 Mars


Försöker komma på saker som får dagen att gå fort! än så länge har jag badat diddeman, bakat mumsiga chokladmuffins som det ska bjudas på på min morfars 90 års dag på Onsdag. Har även hunnit slänga i färg i min utväxt och nu sitter jag här och ska snart föna håret! När Jokke kommer hem så ska vi åka och säga upp lägenheten och sen köpa en till burk med färg till sängen vi målat om. Vi har byggt ihop den nu men känner att ett lager färg till vore pricken över i:et!  Längtar som en tok till vi är klara med den för då tänker jag faktiskt bädda den för att se hur fint det blir till lillen :) Köpt jätte fina sängkläder så det kommer bli toppen tror jag :) Bara ett spjälskydd som ska inhandlas med, kanske man skulle ta en tur till babyproffsen idag oxå?!

Om 3 timmar kommer Mamma hem, gudf vad jag längtar tills hon ringer.. bara kunna prata på och inte stressa igenom samtalet för att minuterna tickar på och det blir jätte dyrt! Imorgon åker jag och didrick och hälsar på i Kimstad och umgås med mamma hela dagen. Ska bli kul att se all shopping hon fått med sig hem :)

Nu blir det föna håret och se hur det blir :)

20 Mars


Söndag och solen lyser :) Jag, Joakim och didrick gav oss ut på en skön promenad imorse och har nyss ätit en god frukost bestående av färska frallor. mums.
Ska snart fixa mig lite för sen dska vi åka till Kimstad och fika hos pappa :)  Tänkte springa av didrick lite ute med, aportera med nya leksaker vi köpte igår.
Påtsal om gårdagen, den var TOPPEN.. vi fick med oss massor hem och är mer än nöjda, gick loss på bebisavdelningen och fick med oss allt från nappar och snuttefilt till resesäng och en himla massa mera :) Hittade inget babygym som tilltalade oss så det får vi gå på jakt på här hemma, Men så dyrt det är med babygym, googlade på ett pingu som vi vill ha och det ligger alltså på 649:- dyrt tycker jag men det är väl det de ligger på så bara betala och se glad ut :)





18 Mars


Vad hände med vårvädret som varit framme nästan hela veckan? Vaknade som alla andra med en stor suck imorse när jag insåg hur mycket snö det kommit:/ Så jag och didrick har hållt oss inne mest hela dagen. Jag har städat i vårt sovrum och byt sängkläder, den känslan när man kryper ner i nybäddad säng är underbar:)
Även tagit mig ett varmt bad och njutit av lite hårinpackning, gött o lyxa till det ibland!

Ikväll eller rättaresagt  när Jokke kommer hem från jobbet ska vi åka ut till Ekängen. Vi ska göra hemmagjordpizza (Mums) och har det mysigt där ikväll.. Didrick ska nämligen sova kvar där för imorgon ska jag och Jokke till Ullared och shoppa! Laddad för att komma hem med en massa bebisprylar! :)

Så skönt med helg! skönt att slippa vara ensammen om dagarna här hemma.. Det är både skönt och tråkigt att inte jobba. På måndag kommer Mamma hem från sin resa så då blir det iaf en tripp dit, lääääängtar!

Ha en toppen helg.



17 Mars


hur många känner sig inte gladare när solen tittar fram? Dagens väder har varit super fint.. Promenerade ner till stan och tog en fika med Adeline, var hur många månader sen som helst som vi sågs så det var jätte mysigt faktiskt:) Tiden går så fort och helt plötsligt inser man hur länge sen man träffar vissa människor.
Tog en runda i butikerna och kom hem med mascara och puder. Kollade inget till pluttisen för på Lördag åker jag och Jokke till Ullared för shopping, framförallt barnprylar. SÅ hoppas på att komma hem med en hel del, så som babygym mm..

Känner mig grymt trött så en tupplur vore ju inte helt fel, nackdelen är bara att jag känner mig alltid så seg om jag somnar till nu. Men eftersom mina nätter består av så lite sömn så är det väl helt normalt o vara trött nu. Usch somsagt börjat få väldigt svårt att sova för inget känns bekvämt sen att det känns som min kissblåsa blivit minimalt liten gör inget bättre..

men krypa ner underfilten här i soffan kanske vore nått, kör på det.
hejhopp


15 Mars


Vilket vår väder vi har :) Underbart! lite mera plusgrader så är nog snön borta snart.. Fast tycker ändå det försvunnit en himla massa på kort tid.. Skönt är det iaf.
Var uppe tidigt idag eftersom jag hade tid hos läkaren imorse. Allt gick som jag ville och nu kommer ja inte jobba mera, Känns jätte bra eftersom jag inte orkar med jobbet. Så nu är det bara njuta fram till den lille kommer, Eller kommer ju njuta som en tok efter det oxå, men ni förstår?!

Jokke hade glömt mat till jobbet så han kom hem och åt lunch, mysigt att ses liten kortis mitt på dagen :)
I eftermiddag ska jag på synundersökning och testa ut nya bågar. Så trött på mina så jag kanppt använder dem, sen känner jag att jag ser lite sämre än förut och är i behov av glasögon mer än förut, speciellt när jag kör bil!  Så hoppas jag hittar några snygga som passar mig, har med mig jokke som smakråd!

Men vad ska man hitta på nu då? Man blir lätt lite rastlös och gå hemma, speciellt idag när jag kom upp så tidigt. Hade tänkt en tur till ikano sen handla lite, men just nu känner jag inte alls för de=/
Städa behövs ju alltid! får se..

Kram

14 Mars


Nyss kollat på "En unge i minuten".. Gillar att kolla på förlossningar, så svårt att förstå att jag alldeles snart kommer att vara med om en förlossning själv, Galet men samtidigt längtar jag fruktansvärt mycket. Tror det är en riktigt häftig upplevelse sen att vi äntligen får träffa våran lilla skatt<3



Imorgon ska jag äntligen få träffa en läkare angående min onda rygg. Jag hoppas verkligen att jag kan få bli sjukskriven för jobba är det sista jag klarar av att göra just nu. Börjar även känna av lite foglossningar vilket gör att det är sjukt jobbigt när jag tex ska ändra sida i sängen vilket jag måste göra väldigt ofta då inget känns riktigt bekvämt.. Ne usch vad det känns som jag klagar, men jag ska säga er att jag älskar att vara gravid men vissa krämper är inte alltid jätte roliga, men annars så :) 8 veckor kvar till BF, känns som vi avslöjade våran lilla hemlighet för inte alls länge sen!

Välkommen vecka 32♥♥



Barnet

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.
Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Ja ni, det händer minst sagt en heldel saker med den lille nu, Kan inte förstå att det bara är 8 veckor kvar till BF. Tiden går så himla fort! läntar som tusan på den lille och är så nyfiken på vad det är för krabat som gömmer sig där inne ♥


12 Mars


Grundmålat sängen idag så blir att fortsätta imorgon så blir det nog toppen :) Kul att måla och pyssla sådär men var allt lite pilligt oxå!
Det är nog vad vi har hunnit göra idag. Lekte av didde på tomten oxå så han fick springa lös, och ja det gav resultat för nu ligger han helt slut här i soffan och slappar :)

Ikväll blir det mys här hemma bara, Vi ska äta bakpotatis och lite småplock, mums. Kommer väl ha melodifestivalen på för just dagens program kan ju vara lite roligt att se? Annars har vi inte följt det där någonting faktiskt..

Läääängtar till mamma kommer hem, lite avundsjuk är ja på henne allt, Shopping är vad hennes dagar består av, gilla! En vecka kvar!

Trevlig kväll,
Kram

11 Mars

Helg, känns grymt bra även fast jag varit hemma hela veckan.. Men mannen min har ju jobbat så helg blir ju extra lyxigt ändå..
Har hunnit varit borta hos marie ett tag på förmiddagen för att locka hennes hår och sen snacka massa strunt, trevligt:) Numa har jag nyss varit ute med didde i solen, skönt men kallt såfort man kommer i skugga, blåser ju en del oxå:/ Kan inte all snö och is smälta bort nu? Vore så mycket trevligare då! Då kanske det känns som att våren är påväg på riktigt.
Snart ska jag ner till stan och ta en fika med Amelie. Efter det blir det hem och vila lite sen ikväll blir det mat och spel med Maria och Daniel :)


helgen blir det att måla bebis säng oxå:) Åhh den kommer bli så fin. skönt att ha det största inhandlat, så som säng och vagn..Vi ska även ta en tripp till Ullared nu snart och gå loss på babyavdelningen, så hoppas på att göra lite fynd!
Funderar på om jag ska springa in på polarn & pyret när jag är nere på stan och köpa en jättefin filt som jag såg igår men som jag aldrig köpte.

Ne nu ska jag göra mig redo att dra mig neråt! Ha en toppen helg


10 Mars


Började dagen hos Barnmorskan.. Allt såg fint ut med bebis som vanligt :) Nu bokade vi in ett par tider framåt, eftersom det inte är alllls långt kvar nu:) Fick även tid till läkaren nästa vecka för att försöka få sjukskrivning för min förbannade rygg, fan ska allt va så svårt för:/ men men håller tummarna, jobba kan jag iaf inte den saken är klar!!
Efter Bm åkte jag hem en sväng och sen drog jag in till Norrköping och lunchade och gick på stan med Ewe. Fick med mig lite småplock hem, bland annat en mössa och lite från polarn & pyret, värst vad söta kläder dem hade!
Åkte där efter upp till mormor för att äta middag där.. Och nu är jag hemma, slappar i soffan med en ont rygg:/ kanske skulle tjata till mig lite massage av min älskade ;)

Just ja, skulle ju berätta en roligt sak för er, I onsdags så var vi på besiktning av radhuset vi skrev kontrakt på förra veckan. Allt såg toppen ut och nu är handpenningen betald:):):)Känns så galet bra så det finns inte.. Så flyttlaset kommer gå i Juni :):)


De va de, har tyvärr inga bilder o bjuda på men ska försöka få till några fina i helgen :)
Kram

9 Mars

Halva veckan gått och jag känner mig faktiskt lite uttråkad, finns inte så mkt att göra. Så imorgon efter BM gasar jag in mot Nkpg och äter lunch hemma hos mormor :)Kolla förbi i Kimstad och se hur det går för renoveringen som pappa styr med nu när mamma är bort rest.

muuuuuuuuuuuuuuuuuums, sitter och äter en påse med Anton bergs chokladägg, älskar dem verkligen!! så gissa vem som hoppade högt när jag hittade dem i affären igår, påsken är inte dum den. Får nog köpa på mig ett lager. Fast å andra sidan har jag ju tänkt lägga ner allt som har med godis och sötsaker att göra efter graviditeten, har kanske blivit lite för mkt av det goda:P Men ibland får man, eller hur!?

Snart kommer jokke hem, slutar tidigt idag för vi ska iväg på en grej, avslöjar ikväll vad det är vi gjort nu:) Men glad det är jag :):)

Måste hoppa i lite kläder! Hejhopp

7 Mars


Hela förmiddagen bestod av telefonsamtal.. Har ju somsagt fått så ont i ryggen vilket gör fruktansvärt ont när jag arbetar, så nu har jag fått tid till sjukgymnast mm.. Men framför allt sjukanmält mig hela denna vecka så får vi se vad som sker på torsdag när jag ska till BM, jag hoppas på att kunna bli sjukskriven tills jag får min gradivitetspenning godkänd! Visst, sent ute och ta tag i den nu men hur skulle jag kunna veta att ja inte skulle orka med att jobba mera!?
Så nu slappar jag hemma i soffan i stället för att springa runt som en dåre på jobbet och gnälla. Precis ätit en gooood middag bestående av ris, och typ fläskfilegryta, mums!
Idag börjar det nya programet på tv, " en unge i minuten" det ska jag sitta bänkad framför och säkert bli berörd till tårar. Tänka sig att snart är det min tur, våran tur att träffa våran lilla skatt.

Jag och jokke har satt igång med projekt spjällsäng förut, påbörjat slipningen och till helgen ska vi köpa färg så den blir vit och fiiiiiiiiin :):)  känns ju onödigt när själva sängen inhandlades i helgen, men vill ha exakt den här modellen fast vit som såklart inte fanns=/

påtal om annat så är min mamma uppe i luften och far nu.. Hon och min moster är på väg till Kina för att spendera 2 veckor där, saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaknar henne redan men tror att hon kommer få det super roligt:)


nu tv, Kram

5 Mars

Lööööördag och vilket "vårväder" vi haft, underbart med sol!!
Runt lunch åkte jag och Jokke till Ikea och shoppade till plutten. Blev ett par byxor och mössa :) super gulligt. Sen gick vi in på ikea och köpte en spjällsäng, resårmadrass, bäddmadrass och lite underlakan.. Så nu har vi det fixat oxå vilket känns bra. Dock blir det lite projekt med sängen då den modellen vi valde inte finns i vit, så vi ska slipa den sen måla den vit så blir det peeeeerfekt:) kommer bli galet fint med det nya bäddsetet vi köpte för ett tag sen :) bilder kommer när allt är på sin plats sen vartefter.
Efter Ikea så åkte vi hem och kastade i oss lite lunch och sen köpte vi med oss semlor och åkte ut till Ekängen och fikade. Mysigt, och diddeman fick leka av sig rejält med Gimpan som han inte träffat på ett par veckor:)

Så har dagen sett ut för oss, Nu sitter vi nermysta i soffan och kollat på hockey (jippi) usch inte så insatt eller intresserad av det just nu, somsagt roligare att se "live", får se om vi går och ser någon match nu när slutspelet börjar. Gillar stämningen som är!

nu då? film? fasiken, redan trött.. tråkigt när jag är så trött om kvällarna, MEN man får ju ut en hel del av dagarna då jag oftast vaknar tidigt.

Hoppas ni har en trevligkväll,
Kramar

2 mars

Varit hemma idag med, men nu känner jag att jag är redo för jobb imorgon.. Redo och redo men aa dit ska jag!
Vilket solväder vi haft idag, känt mig alldeles lycklig i kroppen och vårkänslorna är på topp, ja så länge man inte kolla ner på marken, men det kanske kommer det med? är ju ändå plusgrader och det är väl ändå liiiiite vårtecken?
Har städat hela lägenheten idag, dammsugat och våttorkat så nu ska väl alla sjukbasiler vara borta.. Bäddat om sängen för andra gången denna vecka eftersom Jokke åkte på maginfluensa när jag precis bäddat nytt sen mina sjukdagar.. Men somsagt nu är vi väl friska och krya och hoppas att det var sista gången jag åkte på sånhär hemsk magsjuka, usch!

Sitter och kollar på big brother live kanalen, Vad är det för människor som är där inne igentligen? Men ändå sitter man och ser "skiten" även fast man vissa stunder vill gömma huvudet bakom kudden.

uppdatering om lilla pluttisen i magen: Han/hon växer så det står härliga till och nu tillskillnad för bara några veckor sedan är det fullrulle där inne, vilket bara är helt underbart. Går inte beskriva känslan med ord, men det slår det mesta! Nu längtar vi mer än någonsin efter dig där inne och undrar med nyfikenhet om vad det är som döljer sig, eller liten tös eller en liten grabb!? inte långt kvar tills vi får veta.  <3

RSS 2.0